Verhuurvoorwaarden

Algemene huurvoorwaarden

 1. De Campers van VRIJ & BLIJ VERHUUR zijn zeer luxe en compleet ingericht en voorzien van: complete inventaris (zie hiervoor de inventarislijst van betreffende camper) – cassette toilet – douche met warm en koud stromend water – koelkast met diepvries − 2-pits gaskomfoor – ringverwarming – luifel – fietsendrager – horren – rolgordijnen – goede kwaliteit camping meubilair.
 1. In de huurtarieven zijn inbegrepen: Luifel – fietsendrager – verlengsnoer – waterslang – minimaal 1 volle gasfles – volledige cascoverzekering met pechhulp – uitgebreide mondelinge instructie – complete inventaris – tafel en stoelen – buitenreiniging.
 1. Kilometers: De kilometers zijn tot 1400 km per week (200 km/dag) vrij. Extra gereden kilometers worden in rekening gebracht a € 0,25 per extra gereden kilometer. Bij huur langer dan drie weken (4 weken of meer weken) geldt geen km beperking.
 1. Chauffeur: Huurder dient tenminste 24 jaar te zijn en 3 jaar in het bezit van een geldig Nederlands rijbewijs B. De camper mag alleen bestuurd worden door de in het huurcontract vermelde bestuurder(s). Kosten van verkeersovertredingen zijn voor (risico van) de huurder.
 1. Huisdieren en roken: Het meenemen van huisdieren en het roken in de camper is onder geen enkele voorwaarde toegestaan.
 1. Verzekering: De campers zijn WA + Casco verzekerd. Inclusief pechhulp. Er geldt een eigen risico voor de huurder van €1500,-. Dit bedrag wordt bij schade in rekening gebracht bij de huurder. Een verzekeringskaart is bij de camper aanwezig. Verzekering vervalt bij gebruik van niet openbare verkeersroutes of deelname aan (voorbereidende) rit voor een autorace.
 1. Waarborgsom: Wij verlangen een waarborgsom van € 1500,-. Dit i.v.m. het eigen risico (maximaal €1500,-) bij schade, het niet op tijd terugbrengen (zie huurtermijn), tol en boetes, extra gereden kilometers (zie kilometers), brandstofkosten (zie brandstof) en eventuele eindschoonmaak (zie onderhoud). Deze waarborgsom wordt na terugkeer, mits aan alle verhuurvoorwaarden is voldaan, teruggestort op de rekening van de huurder (tussen de 10 en 30 dagen). De waarborgsom dient betaald te worden uiterlijk de dag voorafgaand aan de huurtermijn. U kunt uw eigen risico afkopen voor ca 5-6 euro per dag ( https://www.allianz-assistance.nl/reisverzekering/eigen-risico-verzekering-autohuur.html )
 1. Brandstof: Verbruik van brandstof is voor rekening van de huurder. U krijgt de camper met een volle brandstoftank mee en u dient de camper volgetankt te retourneren. Als blijkt dat de camper niet volledig is volgetankt, worden de brandstofkosten voor volledige vulling, vermeerderd met € 25,- handelingskosten in rekening gebracht.
 1. Verbruikskosten: Aan vloeistofverbruik voor het chemische toilet, gasflessen (minimaal 1 x 11 kg) en eventueel motorolieverbruik zijn geen kosten verbonden.
 1. Huurtermijn: De huurperiode begint op de ophaaldag vrijdag of zaterdag rond 15:00 uur (na afspraak) en eindigt op vrijdag of zaterdag voor 11:00 uur. Als het past in de boekingen is een andere dag eventueel ook mogelijk. De minimale huurperiode is een week. Buiten het hoog- en voor-/naseizoen is een weekend van vrijdagmiddag tot maandagmorgen ook mogelijk. Op zondag kunt u geen campers afhalen en/of inleveren. Bij overschrijding van de huurperiode wordt per dag (of dagdeel) één dag huur plus een extra vergoeding van € 250,- in rekening gebracht. Elke volgende dag te laat inleveren is wederom een extra vergoeding van € 250,- plus de daghuur. Indien door overmacht de gereserveerde camper niet kan worden geleverd, zal de verhuurder zijn uiterste best doen om voor een vervangende camper te zorgen. Hieraan kunnen echter geen rechten worden ontleend. De huurder is hierbij verplicht een door de verhuurder aangeboden vergelijkbaar alternatief te accepteren. 
 1. Reparatie en schade: Ondanks het feit dat onze campers goed onderhouden worden, kan zich altijd een defect voordoen of er kan schade ontstaan. De huurder mag noodzakelijke reparaties tot € 75,- uit laten voeren. Dit dient te geschieden bij een deskundige herstelinrichting, liefst een dealer van het merk van de camper. Voor reparaties die dit bedrag te boven gaan, dient te allen tijde eerst contact met de verhuurder te worden opgenomen om goedkeuring te vragen. De, op naam van M&IM GmbH, gespecificeerde nota’s worden na afloop van de huurperiode aan de huurder terugbetaald. 
 1. Instructie: Bij het afhalen van de camper krijgt u een uitgebreide instructie over de werking van de camper en toebehoren. 
 1. Welke landen mogen worden bezocht: Alle landen van Europa m.u.v. vooraf door de verzekering en de verhuurder aangemerkte risicogebieden. De betreffende landen staan op de verzekeringskaart. 
 1. Annulering: De huurder dient schriftelijk (per mail of aangetekende brief) te annuleren. De datum van de postbezorging geldt hierbij als annuleringsdatum.

Bij annulering is de huurder verschuldigd:

 • Tot 4 weken voor aanvang van de huurperiode 75% van de huursom
 • Binnen 4 weken voor aanvang van de huurperiode 100% van de huursom

Aan te raden is het afsluiten van een volledig dekkende annuleringsverzekering.

 1. Onderhoud: De camper wordt door ons afgeleverd met een volle brandstoftank, volle schoonwatertank, lege vuilwatertank, lege toiletcassette voorzien van chemicaliëndosering en de camper is binnen en buiten volledig schoongemaakt. Aan het einde van de huurperiode dient de camper van binnen schoon te zijn en zijn de vuilwatertank en de toiletcassette geleegd. Alles in dezelfde staat als waarin u de camper hebt meegekregen. LET OP! Is dit niet het geval dan zal een bedrag van € 150,- worden ingehouden voor het reinigen van de binnenzijde van de camper. Er wordt € 75,- ingehouden voor het ledigen en schoonmaken van de toiletcassette op de terugbetaling van de waarborgsom. Schoonmaken van de buitenzijde geschied door M&IM Campers, dit ter controle van eventuele opgelopen schade tijdens uw huurperiode. Ga voorzichtig met onze camper om zodat de volgende huurder er ook van kan genieten.
 1. Legitimatie: Bij afhalen camper is voor alle bestuurders legitimatie d.m.v. geldig paspoort en rijbewijs verplicht. Hiervan wordt op dat moment kopie gemaakt.
 1. Betaling: Bij definitieve reservering betaalt u de helft van de huursom. De restanthuursom betaalt u uiterlijk 6 weken voor vertrek. Indien de huuraanvraag 6 weken of korter voor de aanvang van de huurperiode wordt ingediend, dan dient u de huurprijs bij boeking te betalen.
 1. Afrekening: Binnen 10 tot 15 werkdagen na terugkomst wordt de waarborgsom gestorneerd op uw bankrekening. Eventueel onder inhouding van de, door de huurder, verschuldigde extra kosten. Bij eventuele schade, waarbij een door de verzekeringsmaatschappij ingeschakelde schade-expert noodzakelijk is, kan het eventueel restant te storneren bedrag van de waarborgsom tot 30 dagen duren.